SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT) – KPM

Semakan Keputusan Urusan Kenaikan Pangkat Online (e-Pangkat) – KPM | Anda boleh membuat semakan urusan kenaikan pangkat secara online dari masa ke semasa menerusi link yang disediakan dibawah. Ianya dijangka boleh mula dibuat selepas tarikh pengesahan oleh Ketua Jabatan pada 19 dan 20 Julai 2012.

Pemohon atau pengguna tidak dibenarkan lagi membuat sebarang urusan pendaftaran mahupun pengemaskinian maklumat dalam Sistem e-Pangkat selepas tarikh 18 Julai 2012. Namun dalam pada itu Ketua Jabatan masih boleh melakukan pengemaskinian selepas tarikh berkenaan. Berdasarkan maklumat KPM, jika anda ada masalah atau tidak tersenarai (jika layak) dalam Keputusan Kenaikan Pangkat (e-Pangkat) ini, maka Ketua Jabatan akan bertanggungjawab sekiranya PPP dan AKP tidak boleh dipertimbangkan dalam urusan pemangkuan/ kenaikan pangkat yang akan disiarkan di laman ePangkat selepas ini.

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT)

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT) - KPM

SEMAKAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE

atau

SEMAKAN ONLINE E-PANGKAT KPM

atau

LAMAN WEB RASMI e-PANGKAT

Tahniah pada yang berjaya. Semoga ianya menambahkan semangat anda untuk terus memperjuangkan kerjaya anda sebagai warga Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM).

NOTA : Sistem ePangkat kini dibuka secara berterusan untuk Ketua Jabatan membuat pengemaskinian dan pengesahan maklumat PPP dan AKP lantikan tetap Suruhanjaya Perkhidmatan (SPP) di bawah Pentadbiran masing-masing. Sebarang masalah mengenai Sistem ePangkat sila kemukakan ke [email protected]

Similar Posts

18 Comments

 1. saya dilantik DG41 pada 15 Oktober 2010 dan sah dalam DG41 pada 5 Oktober 2013, sepatutnya layak memohon DG44 tetapi tertinggal, macamana kes saya ini, sila maklumkan langkah-langkah yang patut saya lakukan..terima kasih.

 2. Kepada siapa kami nak mengadu sekiranya pihak pentadbir gagal memperaku Dan tidak membuat epangkat bg kenaikan pangkat kami …

 3. Saya sudah dua kali mengisi borang pemangkuan DG48. Kenapa masih tiada maklumat diri saya. Kementerian Pendidikan tidak adil. Saya telah beberapa kali tercicir dalam kenaikan gred. Mula dari DG29 ke DG32. Kemudian selepas saya menyambung pengajian tercicir lagi.Rakan yang dilantik GPK naik DG48 dengan mudah. Baru lantik setahun GPK dapat DG48. Mereka di lantik bukan atas prestasi pun. Kerana kawan dan saudara orang atasan sahaja.Saya rasa kecewa dengan Kementerian Pendidikan. Jika kerajaan berubah sahaja yang boleh memberi kerjasama agaknya.

 4. Saya dah isi borang DG34 tahun lepas. Ramai kawan saya dah surat utk kenaikan pangkat DG34 tu awal tahun 2016 dan hujung bulan 4 yg lepas. Saya sampai skrg ni tak dapat surat kenaikan DG34 itu. Apa yang harus saya buat.

 5. Mohon pencerahan kenaikkan pangkat DG32 ke DG34 timebase,utk.makluman saya calon tercicir .kenaikkan pangkat DG32 1Januari 2007,No.fail peribadi S28531,690301135541,Saya hendak memastikan proses permohonan saya telah diproses,saya tidak mahu berlaku kecuaian berulang lagi seperti DG32 saya,borang hilang Dan tercicir oleh pihak yang bertanggungjawab.saya sebenarnya calon tercicir.

 6. saya nak minta pencerahan dari pihak KPM iaitu:
  1. apakah keistimewaan guru yang memegang jawatan hakiki disekolah spt contoh: PK

  2. Berapa tahun yang diperuntukan untuk seseorang pemegang gred hakiki untuk memohon ke gred hakiki yang seterusnya.. Contoh Gred Hakiki 48 ke Gred hakiki 52

 7. Sy telah dilantik keDG41 pd 2 Oktober 2010.sy mula berkhidmat pd 1980 sebagai PPLD.Pd 2001 sy terjatuh ditangga sekolah.Akibat kemalangan itu sy cedera di kaki dan x boleh berjalan. Pengetua asyik menyuruh sy ambil cuti tanpa gaji.Akhirnya sy ambil cuti tanpa gaji selama4 bulan.Adakah break service itu menghalang sy naik pangkat ke DG44 kerana sehingga sekarang sy belum diserap ke Dg44.Klu ikut syarat maksimum 9 thun bersamaan 3 thun di PPLD dan 5 thun di PPPS.Adakah sy calon tercicir? Sy sangat berharapan mendapat penjelasan daripada pihak tuan.

 8. Aslkum saya nak tau peluang naik pangkat time base dr 32 ke 34..saya sdh dua kali calon tercicir apabila saya buat semakan tiada dlm senarai sila rujuk dgn ketua jabatan @ ppd bhgian….sehingga skrng saya blum dpt surat tawaran dg 34…minta respon dan pencerahan dlm hal ni

 9. saya PAP,lantik kerja 1986, LULUS KPSL tahun 1989, Dapat Penghargaan Perkhidmatan Cermelang(Anugerah Perkhidmatan Cermelang tahun 2002,Lulus PTK tahun 2005,Marka kebanyakannya 90.00keatas…….(saya tidak pernah dapat peluang kenaikan Pangkat…tanya kenapa saya tidak dapat kenaikan pangkat…ada kah kenaikan saya ini tercicir?……saya merajuk minta skim lain dapat Jawatan PPM(pembantu pengurusan murid N17….(Tanya bolehkah saya kembali ke N7 ke Pejabat…

 10. Bila agaknya lantikan bagi guru besar dg 41 ke dg 44 yg memohon melalui laluan khas guru besar pd tahun 2016 yg lepas dan sampai sekarang belum ada keputusan.

 11. Saya telah 2 kali memohon ke dg42 akan tetapi kementerian telah
  tidak memberi kelulusan kerana guru besar telah mengurangkan
  markah prestasi saya,sebanyak 2 kali.Saya telah pun menghantar
  surat rayuan pada tahun ini.Saya sedang menunggu untuk keputusan
  yang baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *