tempat menarik untuk family day di kedah

10 Hotel Terbaik Di Langkawi Tepi Pantai

Langkawi merupakan salah satu tempat pelancongan popular dalam kalangan masyarakat. Kami akan senaraikan 10 hotel terbaik di langkawi di tepi pantai.

Meritus Pelangi

Meritus pelangi

Hotel terbaik di Langkawi di tepi pantai yang menarik ialah Meritus Pelangi. Homestay ini menjadi tumpuan pelancong apabila datang bercuti ke langkawi kerana menawarkan pelbagai pakej menarik untuk tetamu yang datang. Bila malam anda boleh bersiar kawasan Cenang. Bila siang melawat underwater wolrd  dan laman padi bersama kawan kawan mahupun keluarga tercinta.

Casa Del Mar

Casa del mar

otel terbaik di Langkawi yang seterusnya Casa Del Mar. Setiap musim percutian, homestay ini akan menjadi salah satu tumpuan dalam kalangan masyarakat untuk membuat tempahan penginapan di sini. Homestay ini amat cantik dan unik sekali, serta tahap menjamin keselesaan anda semua. Anda juga boleh berkelah sambil menikmati hidangan lazat yang disediakan atau dibawa dari rumah.

Dash Resort

dash resort

Dash resort juga merupakan hotel terbaik di Langkawi yang begitu popular dalam kalangan masyarakat serta dalam eko pelancongan. Homestay ini menyediakan pelbagai pakej menarik dan mempunyai saiz keluasaan bilik amat besar serta selesa. jadi anda tidak akan berasa rugi atau menyesal apabila menginap di Dash Resort bersama keluarga atau kawan.

Holiday Villa

Holiday Villa

Selain itu, holiday villa juga termasuk dalam kategori hotel terbaik di Langkawi yang terbaik dan menarik dalam pakej penginapan. Homestay ini menyediakan pelbagai kemudahan dan service perkhidmatan terbaik untuk pelancong yang datang menginap di sini.

Sebagai contoh, kemudahan yang ditawarkan ialah tempat parking, bbq, keluasan bilik cukup luas, kemudahan peralatan dapur dan lain-lain.

Frangipani Langkawi

Frangipani langkawi

Frangipani Langkawi juga merupakan hotel yang sering mendapat tumpuan dalam kalangan masyarakat apabila bercuti di langkawi. Hal ini kerana penginapan ini menyediakan kemudahan untuk tetamu yang datang dan memberikan service perkhidmatan yang selesa dan terbaik . Jadi anda tidak akan rugi apabila datang ke sini bersama keluarga dan insan tersayang.

Four Season Langkawi

four season langkawi

Bilik anda terluas dalam kelasnya. Di belakang villa anda, terdapat pemandangan yang cantik sekali dan memberikan ketenangan kepada anda semua terutama pada waktu petang dan pagi. Di depan verandah anda pasir pantai memutih dengan pemandangan indah. Ini antara tempat penginapan dan kemewahan yang anda dapat di sini berbaloi dengan setiap wang ringgit yang anda belanja.

The Andaman

The Andaman

The Andaman adalah tempat penginapan percutian yang terbaik sekali apabila datang bercuti di langkawi. Tempat penginapan ini menyediakan pelbagai pakej menarik dan terbaik untuk pelancongan. Dengan tawaran tersebut ia menjadi salah satu tumpuan mereka untuk datang menginap di sini bersama kawan mahupun keluarga.Kalau main air belum cukup, anda boleh masuk ke hutan dengan guide atau ikut serta memelihara batu karang di pusat konservasinya.

The Datai

The datai

Hotel tepi pantai di langkawi ialah the datai. The datai merupakan tempat penginapan yang mempunyai pemandangan cantik dan dikelilingi dengan alam semulajadi membuatkan anda semua berasa sangat tenang sekali berada di situ. ayuh ajak kawan kawan mahupun keluarga untuk datang bercuti di sini apabila tiba musim percutian bagi menghilangkan segala tekanan yang bermain dalam fikiran anda semua.

The Danna

The denna

Akhir sekali, hotel Langkawi di tepi pantai ialah The Danna. Homestay ini juga tergolong dalam kategori pencarian popular tempat penginapan apabila tibanya musim percutian sekolah mahupun hari biasa. Setiap bilik ada tub mandi dan balkoni manakala hotel anda dilengkapi spa, Kids Room dan 4 restoran, termasuk restoran The Planters yang terkenal di Langkawi. Pantai anda menghadap 2 pulau kecil, dengan pemandangan kapal-kapal peribadi.

Jadikan percutian anda semua merupakan percutian yang menarik dan gembira dalam kehidupan serta dapat mencipta pelbagai kenangan terindah bersama insan tersayang. Jangan lupa cuba jemput membaca artikel kami yang lain iaitu:

Rujukan

  1. 10 homestay terbaik di pantai cenang, Malaysia https://www.booking.com/homestay/city/my/pantai-cenang.ms.html
  2. senarai resort tepi pantai yang menarik di langkawi.https://harianpost.my/senarai-resort-tepi-pantai-yang-menarik-di-langkawi-2021/

 
Similar Posts