Misteri Binaan Rumah Di Tengah Sungai Drina, Serbia | Rumah biasanya kita bina di kawasan kampung, bandar, atau lebih umum diatas tanah. Tidak kiralah rumah banglo, teres, flat, kondominium, atau sebagainya. Semuanya mesti ada tanah dan kawasan yang selamat. Ada juga yang mengimpikan rumah cantik diatas bukit, tepi sungai atau laut (tepi pantai).

Namun yang peliknya, ada sebuah rumah dibina ditengah sungai dan didirikan diatas sebongkah batu? Menurut laporan beberapa sumber, sebuah rumah yang dianggap misteri telah ditemui sehingga pihak National Geographic menyiarkan tentang rumah ini.

Baca laporan penuh dibawah:

sungai4

Sebuah rumah bersendirian di Sungai Drina di Serbia telah membuatkan orang ramai tertanya-tanya dari seluruh dunia, selepas imej rumah telah disiarkan di National Geographic pada Ogos tahun lepas. Rumah kecil berdiri di atas batu yang terdedah di tengah-tengah Sungai Drina, berhampiran bandar of Bajina Basta, Serbia. Rumah terletak di lembah Sungai Drina di pinggir timur Tara Taman Negara.

rumah tengah sungai 2

sungai5

Keindahan rumah telah ditangkap oleh jurugambar Hungary Irene Becker pada bulan Ogos. Gambar ini menjadi hit di Internet. Rumah, walaupun hanya ditemui kemasyhuran baru-baru ini, telah berdiri di tengah-tengah sungai selama lebih daripada 40 tahun.

rumah tengah sungai

misteri rumah atas batu tengah sungai

Rumah itu dibina pada tahun 1968 oleh sekumpulan lelaki muda yang memerlukan tempat untuk mandi dan berjemur matahari. Ia adalah betul-betul tempat yang paling selesa untuk berbaring, mereka membawa beberapa papan dari bangsal berdekatan . Pada tahun berikutnya mereka meletakkan bumbung dan dinding dan rumah menjadi kenyataan. Untuk mengangkut bahan-bahan mereka menggunakan bot dan kayak. Keping yang lebih besar telah diturunkan ke dalam air hanya beberapa batu di hulu, dan kemudian dilenkapkan pada batu.

Rumah itu hampir musnah beberapa kali semasa banjir, tetapi setiap kali ia dibina kembali.

Drina-River-House-1

house drina river

p/s: Berani ke nak duduk? Kalau sekali datang kepala air mau hanyut… huhu

SUMBER

Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.